Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Oedang goreng

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 grote garnalen
een stukje boter
2 eetlepels slaolie
zout, peper, knoflookpoeder
asemwater
2 eetlepels ketjap manis
1 theelepel sambal oelek

Bereiden

Spoel de garnalen af en maak ze schoon.
Pel ze, maar laat de staart zitten.
Los in een kommetje met asemwater het zout, de peper en
knoflookpoeder op.
Wrijf de garnalen met dit mengsel in en laat het minstens 1
uur intrekken.
Dep de garnalen voor het bakken met keukenpapier droog.
Gooi de marinade niet weg, maar voeg er de ketjap en sambal
aan toe.
Bak de garnalen op hoog vuur en blus ze met de marinade
af.
Serveer de garnalen op een bedje van taugé en garneer
ze met dille en een schijfje citroen.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Preischotel met tonijn
Stoofschotel met rivierkreeft
Carpaccio van zalm
Mosselen met tomaten-knoflooksaus
Gebakken Dorade met tomaten-basilicumsaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes